Wat kost een energielabel in 2021?

De vraag die velen vandaag de dag zullen stellen. Wat kost het energielabel in 2021? Het is onmiskenbaar dat de prijs van het aanvragen van een energielabel is gestegen. De grote verandering zit hem echter in het proces tot deze aanvraag. Tegenwoordig zal er namelijk een gecertificeerd inspecteur bij de woning langskomen om het energielabel te verstrekken. 

Aan welke kosten moet ik denken?

Wilt u een snel antwoord? De prijs voor het aanvragen van een energielabel is: € 349,-. inclusief BTW. Deze prijs is voor woningen tot 500m3. Voor elke 100m3 boven de 500m3 rekenen we een meerprijs van € 25,-, inclusief BTW. Wilt u meer weten over de totstandkoming van dit bedrag? Lees dan verder. Via het formulier onderaan kunt u zich eenvoudig inschrijven voor het aanvragen van een energielabel.

Dit betaalt u voor het energielabel in 2021

De prijs schoot omhoog vanaf 1 januari 2021. De kosten bedragen nu € 349,-, inclusief BTW (voor woningen tot 500m3). Niet zo gek ook, als u beseft dat het hele aanvragen van het energielabel in 2021 een heel ander proces doorstaat. Waar u voorheen voor enkele tientjes uw energielabel kon vaststellen, komt er tegenwoordig een deskundige aan te pas die uw huis professioneel keurt. Dit ziet u ook terug in de kosten, maar is wettelijk vastgesteld als nieuwe vorm van het aanvragen van het energielabel.

Waar betaal ik precies voor?

Het energielabel is belangrijk voor inzichten in de energiezuinigheid van woningen in Nederland. Met nieuwe verduurzaming en klimaatplannen, kunnen we stellen dat Nederland de groene weg kiest. Daarnaast geeft een gedegen inspectie, voor alle huizen in Nederland, een goed beeld van de huidige status van deze ‘groene route’.

Het is wel een ‘enorme kostenstijging voor de consument’, volgens de motie van die is aangenomen in de Tweede Kamer. Ondanks de kostenstijging, ligt nu wel de verantwoordelijkheid van het energielabel rapport bij de inspecteurs. Meer over de aanname van deze nieuwe regeling, kunt u lezen in dit artikel.

 

Hoe werkt het aanvragen van het energielabel?

Wanneer u in 2021 ervoor kiest om een energielabel aan te vragen, kunt u dat eenvoudig regelen via het formulier op bijvoorbeeld onderaan de pagina. Een van onze 300 deskundige inspecteurs neemt vervolgens contact met u op voor een afspraak bij uw ’te keuren’ woning.

Tijdens de keuring kijkt een inspecteur naar o.a. de afmetingen van uw woning maar ook de aanwezigheid van isolatie in het dak, muren en vloeren. Niet alleen de visuele aspecten worden gemeten. Met moderen technieken en apparatuur worden bijvoorbeeld ook de waardes van uw beglazing opgemeten.

In totaal kunt u ervan uitgaan dat een inspectie zo’n 1 a maximaal 2 uur in beslag neemt. 

zonnepanelen-woning

Stappenplan aanvragen energielabel 2021

1. Aanmelden van uw woning

Wanneer u een energielabel aanvraagt via onze site, komt er een gespecialiseerd inspecteur langs van ons hoofdbedrijf Homekeur. Dankzij een vertrouwde samenwerking met +300 inspecteurs, kunnen we garanderen dat we snel, en in uw buurt aanwezig zijn. Daarnaast staan wij garant voor een vlotte en kwalitatief juiste meting van uw woning.

2. Bezoek van een professioneel inspecteur

Nadat u uw bezoek geplant heeft, is het tijd voor de inspectie. De inspectie voeren wij door in het softwareprogramma, waarin we alle relevante data opslaan. Wij zorgen ervoor dat u uw energielabel (op werkdagen) binnen 24 uur al heeft ontvangen. Onze nadruk ligt op een efficiënte manier van werken, waarbij u vrij snel uw energielabel kunt ontvangen.

3. Binnen 24 uur uw eigen energielabel

Om onze kwaliteit te waarborgen kennen wij onze inspecteurs goed. Dit betekent dat wij enkel werken met professionals in het vak. Zeker met recente ontwikkelingen over het verduurzamen van woningen, stimuleert ook de overheid het kwalitatieve proces naar betere isolatie en energie-neutrale woningen. Zo worden ook onze inspecteurs regelmatig, met een steekproef, onderworpen aan de eisen vanuit de regering.

Meer weten over het aanvragen van een energielabel in 2021?

Wij erkennen dat er veel vragen heersen omtrent de nieuwe regelingen. Ook in het nieuws komt veel voorbij. Mocht u echter nog vragen hebben, schroom dan niet om contact op te nemen. Daarbij kunt u ons bereiken per mail via info@energielabel-kopen.nl.

Homekeur B.V. is eigenaar van deze website.

duurzaam-verhuizen