Aanvragen
Na het invoeren van uw gegevens kunt u (naar keuze) direct en online een afspraak maken, of wij nemen contact met u op.
Heeft u nog een vraag? Mail ons info@energielabel-kopen.nl
Veelgestelde vragen
Ga je je huis verkopen of verhuren? Dan ben je verplicht om een energielabel te laten zien. Het energielabel geeft in een oogopslag aan hoe energiezuinig jouw woning is ten opzichte van vergelijkbare woningen. Het energielabel is verplicht, maar er zijn uitzonderingen: bij verkoop van een officieel erkend monument hoef je geen energielabel te overhandigen.
Die kosten kunnen in de markt behoorlijk variëren. Laat u niet verleiden door een hele voordeliger aanbieder! Het opnemen en verwerken van een deskundig energielabel kost veel tijd, die uren moeten betaald worden. Bij een lager tarief per uur kan ook de kwaliteit en dus de uitkomst van uw label zomaar anders uitkomen dan verwacht. De kosten bedragen € 349,- inclusief BTW voor woningen tot 500m3 inhoud. Per 100m3 rekenen we een meerprijs van € 25,- inclusief BTW.
Omdat wij een landelijk netwerk zijn van 300 inspecteurs is er altijd wel een inspecteur in uw regio die op korte termijn beschikbaar is. Middels een geautomatiseerd planningssysteem kunt u na het geven van een opdracht direct, en eigenlijk altijd op korte termijn een afspraak inplannen.
Ja, met ons netwerk van 300 inspecteurs werken wij landelijk. Vanzelf hebben wij rond de grotere steden meer inspecteurs beschikbaar, wij garanderen een 100% landelijke dekking zonder bijkomende kosten. Ook voor een afspraak op één van de (wadden) eilanden bent u bij ons op het goede adres!
Het energielabel is 10 jaar geldig (vanaf de opnamedatum). Dus heeft u een ouder energielabel zoek dan de opname datum. Vanzelf is het beter een nieuw energielabel te bestellen als u energiebesparende maatregelen heeft genomen na de opname datum. Het energielabel zal verbeteren met de nieuwe opname methodiek.
Dat is niet handig, los van dat u een boete kan krijgen kan de woning niet worden overgedragen. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert en handhaaft, en u riskeert dus een boete. Deze boete kan behoorlijk oplopen.
Het energielabel is ingevoerd volgens een Europese richtlijn, de Energy Performance of Buildings Directive. Doel van het energielabel is eigenaren van woningen of gebouwen bewustmaken van de hoeveelheid energie die ze verbruiken. De overheid hoopt dat huiseigenaren hierdoor energiebesparende maatregelen nemen. Op het definitieve energielabel staat welke energiebesparende maatregelen de huiseigenaar kan nemen. Ook staan in dat overzicht de kosten, baten en rendementen van de maatregelen.