Meer informatie over het:

Het energie­label

Wilt u uw woning gaan verkopen dan bent u verplicht om een energielabel beschikbaar te hebben. Wilt u energie gaan besparen? dan wilt u uiteraard weten wat uw energielabel nu is, en wat uw energielabel zal worden na de energiebesparende maatregelen.

 

Op deze site kunt u heel eenvoudig een energielabel aanvragen en inplannen, met een landelijk netwerk van 300 inspecteurs zijn wij u graag van dienst en kunnen wij heel snel schakelen. Een energielabel voor uw woning laat zien hoe energiezuinig uw huis is. Het label maakt duidelijk welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. De labelklassen voor woningen lopen van A t/m G. Woningen met een A-label zijn het energiezuinigst, woningen met een G-label zijn het minst energiezuinig. Het energielabel eigen woning geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, isolatie, beglazing en verwarming.

Wat kost een energielabel aanvragen | Wat kost een energielabel | Energielabel duurder | Hoe energielabel aanvragen | Hoe lang duurt energielabel aanvragen

Wat zijn de voordelen van het energielabel?
  • Het energielabel voor woningen kan een gunstig effect hebben op de verkoop- of verhuurprijs van uw woning.
  • Een groener energielabel (bijvoorbeeld A, B of C) kan de verkoop of verhuur van uw huis versnellen.
  • Het energielabel bevat tips over het energiezuiniger maken van uw huis. Investeren in energiebesparende maatregelen levert meer wooncomfort en een lagere energierekening op.

 

Wat gebeurt er nadat ik mijn energielabel heb aangevraagd?
U kunt op deze website uw gegevens achterlaten, direct een afspraak inplannen en online een nieuw energielabel aanvragen. Lekker makkelijk en laagdrempelig. Na het inplannen van uw opdracht voor het maken van een energielabel krijgt de inspecteur een melding in zijn agenda dat de afspraak is gemaakt. De inspecteur zal zich melden bij uw woning op de afgesproken datum en tijd en de woning inmeten, inspecteren en qua maatvoering opnemen. De inspecteur moet in alle ruimtes van de woning zijn om een volledige inspectie te kunnen uitvoeren. Ook voor wat betreft de installaties moet alles te inspecteren zijn. Het zou mooi zijn als u nog aankoopbewijzen beschikbaar heeft van bijvoorbeeld de beglazing of een toegepast isolatie. De inspecteur kan uiteraard zelf de RC waarde’s van materialen en beglazing bepalen indien u deze informatie niet beschikbaar heeft.

Energielabel aanvragen kosten | Energielabel voor uw huis aanvragen |  Energielabel aanvragen woning | Energiecertitficaat woning aanvragen | Aanvragen energielabel kosten

Hoe lang duurt het voordat de opname gegevens zijn verwerkt en u de beschikking heeft over het energielabel
Na opname van de gegevens worden deze in een software applicatie verwerkt. Deze software berekend op basis van de ingevoerde gegevens het energielabel. Normaal gesproken heeft u de volgende werkdag het energielabel beschikbaar. U ontvangt van ons een bericht met een hyperlink naar de webapplicatie www.mijnwoning.nl waar u het energielabel kunt downloaden.

 

Worden gebreken ook meegenomen tijdens de inspectie van het energielabel?
De energielabel inspectie en opname is heel abstract, de isolatie waardes van de bouwkundige elementen of bouwkundige schil van de woning, alsmede van de installaties worden bepaald door de opname. Deze opname gegevens worden in de software applicatie ingevoerd. Het functioneren van installaties wordt niet gecontroleerd tijdens de opname van het energielabel. Wij gaan ervan uit dat installaties jaarlijks regulier worden onderhouden en daarom de functionaliteit kunnen leveren waarvoor de installaties bedoeld zijn. Kopers van woningen doen er goed aan een installatie en/of bouwtechnische keuring te laten uitvoeren bij aankoop van een woning. Als verkoper bent u uiteraard wel verplicht om zaken welke niet optimaal kunnen functioneren te melden.

 

Energielabel per 01-01-2021 verplicht.
Alle energieprestatie-adviseurs behoren per 1 januari 2021 te werken volgens herziene beoordelingsrichtlijnen, wijzigingsbladen en opnameprotocollen. Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Bij sommige woningen of bijzondere gebouwen is een energielabel aanvragen niet verplicht. Bijvoorbeeld bij een beschermd monument of fabriekshal. Verkopers van woningen moeten het energielabel huis beschikbaar stellen en zijn verplicht het energielabel woning te laten opstellen door een erkend deskundige. Ga je je huis verkopen? Dan ben je dus verplicht een energielabel aan te vragen. Op het moment dat een woning van eigenaar wisselt, moet je als verkoper het energielabel overhandigen aan de nieuwe eigenaar. Indien een verkoper geen energielabel beschikbaar heeft dan gaat dat geld kosten en kan een boete worden gegeven, de woning kan niet passeren en van eigenaar veranderen zonder een geldig energielabel.

Geldigheidsduur van een energielabel?
Energielabels die vóór 2015 zijn opgesteld zijn blijven, evenals het nieuwe energielabel, 10 jaar geldig (vanaf opnamedatum). Dit betekent dat hetzelfde energielabel gedurende 10 jaar kan worden overhandigd als er een nieuwe koper van de woning is. Een energielabel is dus 10 jaar geldig, en zal daarna bij verkoop/verhuur opnieuw vastgesteld moeten worden. De kosten voor het energielabel in 2021 zullen zich afhankelijk van de marktomstandigheden ontwikkelen. Vast staat dat het energielabel eigen huis meer zal gaan kosten dan het vereenvoudigde energielabel.

Waar energielabel aanvragen?
Met een landelijk netwerk van zelfstandige inspecteurs welke zich hebben verenigd in een samenwerking, kunnen wij u van dienst zijn bij het opstellen van uw energielabel. Het aanvragen van een energielabel is via deze website eenvoudig. Na het invullen van uw gegevens krijgt u direct en online vanuit onze planning meerdere mogelijkheden waaruit u kunt kiezen en een afspraak kunt inplannen. Naar keuze kunt u de kosten direct voldoen of u ontvangt later een rekening.

Wat is een energielabel | Wat betekent energielabel | Energielabel bij verkoop huis | Energielabel verplicht bij verkoop huis | Definitief energielabel aanvragen