Nieuws

Energielabel aanvragen

Homekeur energielabel aanvragen

Energielabel aanvragen

Per 1 januari 2021 gaat het energielabel helemaal op de schop. Zo kon je tot 31 december 2021 als consument zelf een energielabel maken op een website van de overheid en deze laten controleren door een daartoe opgeleide deskundige. De vergoeding welke u voor die controle moest betalen varieerde van enkele euros tot maximaal 20 euro. Uiteraard kan een deskundige voor een paar euro niet veel tijd besteden aan de controle van een energielabel, met als gevolg dat de kwaliteit van het energielabel nogal eens te wensen over liet en soms zelfs behoorde tot de categorie onzin.

Op deze manier levert het energielabel geen bijdrage aan minder co2 uitstoot. Nederland zal toch moeten voldoen aan het klimaatakkoord. Het Klimaatakkoord is een onderdeel van het Nederlandse klimaatbeleid. Het is een overeenkomst tussen veel organisaties en bedrijven in Nederland om de uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan. Daarmee wordt de opwarming van de aarde beperkt.

Het lijkt er nog steeds op dat de meeste woningeigenaren weinig interesse hebben in woningverbetering door energiebesparende maatregelen. De investeringen blijven een heet hangijzer en de terugverdientijden blijven deels onberekenbaar of duren eenvoudig te lang.

Nu eindelijk lijkt het erop dat de Nederlandse overheid onder druk van het klimaatakkoord toch stappen gaat zetten en het VEL (vereenvoudigde energielabel) in de ban doet. Voor de deskundige energielabelaar is dit VEL een doorn in het oog en hoog tijd dat deze in de prullenbak verdwijnt. Iedereen die de weg weet kan namelijk na een halve dag training zich zogenaamd deskundige noemen om dit VEL te controleren en af te melden.

Sinds het erop lijkt dat dit VEL verdwijnt en een opgeleid erkend deskundige vanaf 1 januari 2021 een bezoek aan de woning moet brengen voor de opname van het energielabel conform de nieuwe NTA 8800 zijn opleiders en de inspecteurs zich verder aan het bekwamen en trainen om straks op een deskundige wijze deze opnames te kunnen uitvoeren. Nu de inspectie methodiek op orde lijkt te gaan komen ontstaat er eindelijk ruimte voor de opgeleide en erkende deskundige. Op dit platform gaan we hierop alvast voorsorteren en werken aan een netwerk van deskundige, maar investeren ook fors in automatisering om straks de zoekende consument voor het aanvragen van een energielabel verder te kunnen bedienen en adviseren.

Energielabel aanvragen kosten | Energielabel inspectie | Energielabel voor uw woning | Energielabel voor uw huis aanvragen | Energielabel aanvragen woning

Gebeld worden voor meer informatie?

Of stel direct uw vraag door te mailen naar: info@energielabel-kopen.nl.