Waar energielabel aanvragen? Inspecteurs in uw buurt

Een energielabel definitief energielabel aanvragen kan alleen via een erkend adviseur. Waar vind u zo’n adviseur? En wat houdt de inspectie precies in? We praten u bij over het hoe en wat van het energielabel anno 2021 en helpen u bij het maken van een afspraak voor de verplichte inspectie.

Hiervoor werken we samen met meer dan 300 adviseurs, waardoor we landelijke dekking hebben. Direct een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt?

Verplichte inspectie

Sinds begin 2021 is het aanvragen van een definitief energielabel veranderd. Voorheen volstond een ‘papieren toets’, waarbij een adviseur op basis van opgestuurde documenten een energielabel toekende. Per 2021 is een inspectie op locatie verplicht. Zo worden de energieprestaties van uw woning accuraat in kaart gebracht én kan de adviseur gedegen advies geven over besparingsmogelijkheden. Het energielabel is niet alleen een vaststelling van de situatie, het biedt ook concrete stappen aan om uw woning verder te verduurzamen. Een energielabel is daarom altijd maatwerk: geen één woning is hetzelfde.

Gediplomeerde adviseurs

De adviseurs die de inspectie uitvoeren, moeten voldoen aan kwaliteitseisen. Wij werken samen met meer dan 300 gediplomeerde inspecteurs door het hele land. Deze inspecteurs dienen de benodigde certificaten te hebben om uw energielabel te kunnen uitschrijven.

waar energielabel aanvragen

Een inspecteur bij u in de buurt

Met honderden aangesloten adviseurs, kunnen we u altijd snel van dienst zijn. Er is altijd een adviseur bij u in de buurt, van Limburg tot de Waddeneilanden. Hierdoor kunt u snel schakelen. Ook als er spoed bij is, denken we graag met u mee! Geef het dan aan bij uw contactgegevens, of bel ons zelf op voor een afspraak op korte termijn. Doordat we landelijke dekking hebben, hoeven we ook geen voorrijkosten te rekenen. Dat scheelt weer!

 

Waar energielabel aanvragen?

Wilt u het definitief label voor uw woning aanvragen? Laat hieronder uw gegevens achter, dan belt één van onze collega’s u voor een afspraak.

Belt u liever zelf? Of heeft u vragen voor ons? Bel 085 – 065 36 75

Deze website valt onder Homekeur B.V.

waar energielabel aanvragen