Energielabel 25 keer duurder gebleken. Regel het nu

Het verplichte energielabel bij overdracht van woningen is in 2021 25 keer duurder geworden dan in 2020. Dit komt door de professionele opname die een erkend inspecteur voor u doet. Zo is het energielabel betrouwbaar en komt een nieuwe koper niet voor verrassingen te staan.

Uw energielabel laten opnemen door een gecertificeerde expert? Regel het direct, dan komt één van onze aangesloten energieadviseurs bij u langs.

Aangepaste wetgeving

Per 1 januari 2021 is de totstandkoming van het energielabel herzien. De Europese wetgeving voor energieprestaties van gebouwen is geïmplementeerd, en daar hoort een nieuwe werkwijze bij. Wist u dat kantoren, winkels en woningen verantwoordelijk zijn voor evenveel CO2-uitstoot als het wegverkeer, inclusief goederenvervoer? De aangepaste wetgeving is bedoeld om die uitstoot en de verbetermogelijkheden in kaart te brengen. Zo dienen de vernieuwde inspectie en het label als startpunt voor verbetering van de energieprestaties.

Woninginspectie

Als u in 2020 een energielabel aangevraagd had, was u in sommige gevallen slechts een tientje kwijt. Om in aanmerking te komen voor het label, diende een hele papierwinkel aangeleverd te worden, waaronder foto’s en facturen van (lang geleden) uitgevoerde werkzaamheden. Een adviseur bekeek deze documenten vervolgens vanaf zijn computerscherm en gaf een energielabel af. Dat kan niet meer met de nieuwe wetgeving. In de nieuwe situatie betaalt u voor een inspecteur die uw woning komt opnemen. Dit is een werkwijze die accurater is, en bovendien meer rekening houdt met de unieke eigenschappen van uw woning.

Verduurzamingsmaatregelen

Tijdens de opname kunt u alles vragen over verduurzamingsmaatregelen, het voorkomen van energieverlies en daarmee het verhogen van het energielabel van uw woning. Energielabel G betekent veel energieverlies en veel besparingsmogelijkheden. Is uw huis uitstekend geïsoleerd, is er een up-to-date ventilatiesysteem en heeft u bijvoorbeeld een zonneboiler? Dan komt uw huis al snel op een energielabel A of B. Bij veel oudere huizen zijn er nog veel mogelijkheden tot verduurzaming. Bedenk ook dat een gunstig energielabel aantrekkelijk is voor kopers en nieuwe bewoners. Het zegt immers alles over de toekomstige energierekening én het wooncomfort.

energielabel duurder?

Maak vandaag een afspraak

Verbetering van uw energielabel

De onafhankelijk adviseur kan uw vragen beantwoorden welke verduurzamingsmaatregelen bij uw woning tot een hogere score zullen leiden. Dan is het aan u om te kijken of dat de moeite waard is, of dat de volgende eigenaar hiermee aan de slag kan. Uiteraard is het verbeteren geen verplichting, het is uw eigen huis. Wel heeft de overheid diverse subsidies voor het verduurzamen van het eigen huis, waardoor het vaak al snel gunstig uitpakt in termen van rendement. Naast de door de overheid gewenste CO2-uitstootverlaging heeft verduurzaming ook een gunstig effect voor de portemonnee: afhankelijk van welke maatregelen u treft, verdient u een verduurzaming van uw woning in vier tot tien jaar terug.

Al met al is het nieuwe energielabel een stuk duurder geworden. Wat hier tegenover staat is de toegevoegde waarde van een gecertificeerde inspecteur bij u op locatie. Bovendien geeft een energielabel goede handvatten voor verdere verduurzaming van uw huis, een investering waarvan u geen spijt krijgt. Direct uw inspectie aanvragen bij een erkend adviseur bij u in de buurt? Maak vandaag nog een afspraak via onderstaande knoppen.

Deze website is eigendom van Homekeur B.V.

energielabel duurder?