Zo kunt u het energielabel aanvragen voor uw woning

Hoe zit dat precies? Het aanvragen van een energielabel voor mijn woning? Is dat moeilijk? Wat heb ik er allemaal voor nodig? Via dit artikel leggen we u alles uit wat u moet weten voor het energielabel aanvragen woning. Wij verzekeren u, het is gelukkig niet ingewikkeld.

Onze informatie overslaan en direct aanmelden voor een energielabel? Klik dan op onderstaande button en vul uw gegevens in, in het daarvoor bestemde formulier.

Energielabel aanvragen woning

Voordat u zich aanmeldt, wilt u uiteraard eerst helder hebben wanneer het aanvragen van een energielabel verplicht is. Het hebben van een geldig energielabel is verplicht bij een woningtransactiemoment. Dus op het moment dat een woning wordt verkocht of wordt verhuurd, dient er een geldig energielabel aanwezig te zijn. Een energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar. In theorie betekent dat u een energielabel van negen jaar geleden nog kunt gebruiken. Echter. Het is niet heel waarschijnlijk dat uw woning nog steeds dezelfde energiestatus heeft als negen jaar geleden. Zo heeft u waarschijnlijk wat aanpassingen aan uw woning gedaan die ten goede komen aan het energiezuiniger laten zijn van uw huis. Dat betekent in veel gevallen dat u nu een beter energielabel kunt krijgen. Met een beter energielabel stijgt logischerwijs de waarde van uw huis.

De verkoop of verhuur van een huis kunnen dus verplichte redenen zijn voor het energielabel aanvragen woning. Maar het kan ook zijn dat u naar bijvoorbeeld een verbouwing nieuwsgierig bent naar de energiezuinigheid van uw woning. Om te zien welke potentie uw woning nog heeft als het gaat om energiezuinigheid.

Stappen energielabel aanvragen woning

Hierboven beschreven we de redenen, al dan niet verplicht, om een energielabel voor uw woning aan te vragen. Maar welke stappen moeten er precies worden genomen voordat u een geldig energielabel in bezit heeft? Aan de hand van vijf stappen werken we ze hieronder verder uit. Namelijk aanmelden via de website, afspraak plannen, bezoek deskundig, genereren certificaat en oplevering label.

energielabel aanvragen woning

Energielabel aanvragen woning

  1. Aanmelden via de website

Het grootste gedeelte van het verzorgen van een nieuw energielabel ligt bij ons. Maar de eerste stap neemt uzelf. Namelijk het aanmelden voor een energielabel via deze website. Onderaan deze pagina, maar ook op de homepage en op de pagina ‘Label Aanvragen’ vindt u een formulier. Via dat formulier laat u uw gegevens achter. Deze gegevens komen vervolgens binnen bij onze planningsafdeling.

  1. Het maken van een afspraak

Nadat de planningsafdeling uw aanmelding via het websiteformulier binnen gekregen heeft, nemen zij contact met u op. Er wordt dan een afspraak gemaakt voor een moment waarop de deskundige uw huis kunt bezoeken voor een inspectie. Dit moment plannen we uiteraard op een voor u gelegen datum en tijdstip.

  1. Bezoek van een deskundige

Tijdens de afspraak, die u heeft gemaakt met onze planningsafdeling, komt er een deskundige uw huis bezoeken. Deze deskundige verricht allerlei metingen en inspecties in relatie tot de energiezuinigheid van uw woning. Er wordt dus niet gekeken naar de bouwtechnische staat. De deskundige voert visuele inspecties uit aan binnen- en buitenzijde van de woning. En met behulp van diverse apparatuur wordt bijvoorbeeld de RC-waarde van de beglazing vastgesteld en een aantal ruimtes opgemeten. Het bezoek van een deskundige neemt ca. 1 uur in beslag bij woningen tot 1000m3. 

  1. Genereren van het energielabel

Nadat de deskundige alle nodige metingen verricht wordt de data opgeslagen in speciale software. Vanuit hier wordt het energielabel berekent. Deze hebben we na het bezoek van een deskundige aan uw woning binnen vierentwintig uur beschikbaar, op werkdagen.

  1. Oplevering energielabel

Nadat het energielabel is gegenereerd zorgen wij dat deze ook wordt afgemeld bij instanties zoals het kadaster en overheden.

 

Deskundige

De deskundige die uw huis bezoekt is voor dit werk opgeleid. Wij werken uitsluitend met gediplomeerde deskundigen die bevoegd zijn om hun werk uit te voeren. Het werk van deze deskundigen wordt steekproefsgewijs gecontroleerd door de overheid, om de kwaliteit van onze sector te waarborgen. Indien er onrechtmatigheden in de uitslag van een energielabel worden gevonden wordt de inspecteur hierop aangesproken en kan het zelf consequenties hebben.

Wilt u meer informatie over energielabel aanvragen woning? Neem dan contact met ons op via: info@energielabel-kopen.nl. Of stuur ons een bericht vanuit ons contactformulier op onze contactpagina. We helpen u graag verder!

Voor het energielabel aanvragen woning vult u hieronder het formulier in. Wij nemen daarna contact met u op, zoals hierboven beschreven.

Deze website is een entiteit van Homekeur B.V.

energielabel aanvragen woning

Energielabel aanvragen woning